Opdracht 5 - Superkracht (2/2)

Julia is niet zoals iedereen. Dat zal iedereen die haar kent je vertellen. Wat haar anders maakt, is moeilijk te zeggen. Wat ik wel kan zeggen, is wanneer de verandering plaatsvond. Namelijk op...

Nu verwacht je waarschijnlijk een heel symbolisch moment of gebeurtenis, hé? De waarheid is, dat verandering vond plaats op 12 mei 2018. Na een kopje koffie dan nog. Het was alsof de hemel open ging en zonnestralen enkel voor Julia schenen. Maar ze was toen alleen, nadenken over de toekomst. Dus er waren geen getuigen van deze miraculeuze hemelsplitsing.

En ik overdrijf misschien wat. Het kon ook een snelle windstoot zijn die een paar wolken opzij blies. Sindsdien is Julia in staat om naar mensen te luisteren. Maar echt te luisteren. Meer nog, mensen nemen Julia steeds in vertrouwen. Terecht, want ze zal jouw vertrouwen niet schaden.

Advies geven doet ze ook. Met mondjesmaat, maar niet te versmaden. Sindsdien verandert ze de wereld gesprek per gesprek. Persoon per persoon. Want ze luistert en zegt de juiste woorden. Altijd. Niet simpel, vandaag de dag. Want wie heeft er nog tijd om te luisteren?

Je zou bijna zeggen dat Julia eeuwen van ervaring heeft opgedaan, luisterend naar de mensen. Statig als een standbeeld, smekend om advies te mogen geven. Maar dat is ook een onwaarschijnlijk beeld, niet?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Korte intro: de donkere nacht

Brouwerij Spiesschaert presents 'nieuwe brouwsessie' op 18/10